Persicaria amplexicaulis

Persicaria amplexicaulis wordt in de volksmond de duizendknoop genoemd en is familie van de Polygonaceae.  Deze plant bloeit van juli tot en met september en staat het liefst in de zon. Overigens kan Persicaria amplexicaulis ook deels in schaduw staan. De bloem van de duizendknoop kan verschillende kleuren hebben de meest voorkomende zijn roze en rood, maar sommige hebben ook een witte bloem. De plant vormt wortelstokken die na een lange tijd een flinke pol wordt.  De bloem zit in smalle lange aren boven het spitse blad. Het spitste blad kleurt in de nazomer vaak rood. De hoogte van deze plant reikt tussen de 90 en de 120 cm. De plant kan temperaturen aan tot min 25 graden Celsius. U moet er wel voor waken dat deze plant niet goed kan tegen overvloed van regen of sneeuw.

De ideale plek voor de Persicaria amplexicaulis

Doordat dat de duizendknoop graag in de zon staat is deze ideaal voor in de tuin die gericht is op het zuiden. De ideale omstandigheden voor Persicaria amplexicaulis is een zonnige en warme plek, de grond moet niet te arm aan voeding zijn en moet de plant niet overschaduwd worden door bomen en heesters.

Combineren van de Duizendknoop

De plant kunt u langs de border planten en laat zich makkelijk combineren. Er zijn een aantal mogelijkheden. Doordat de bloem pas in juli bloeit kunt u deze bijvoorbeeld combineren met bloembollen. In de winter geeft de duizendknoop geen groen, om geen grond te zien in de winter kunt u een lage wintergroene bodembedekker ernaast planten. Een andere optie is om het te combineren met een hogen gras. Per m2 kunt u maximaal 5 planten planten. In de winter moet u de gewasresten weghalen en tijdens de groeiperiode af en toe de randen afsteken, wanneer de plant te groot wordt.

Bekijk hier ons assortiment van de Persicaria