Grythyttan

werd in 1895 opgericht door ijzersmid Carl Lindqvist. Hij vervaardigde hoefijzers en bijlen van de beste kwaliteit staal. In 1930 raakte de tweede generatie Arthur Lindqvist geïnspireerd door de funkis-gedachte die in die tijd in Zweden hoogtij vierde. Hiervan afgeleide producten kenmerkten zich door hoge kwaliteit gecombineerd met schoonheid, stijl en eenvoud, en gemaakt voor dagelijks gebruik. Uit deze gedachte ontwierp en vervaardigde Arthur een stoel van hoefijzerstaal, genaamd A2. Na het debuut van de stoel kreeg deze snel gezelschap van een komplete serie meubelen voor de tuin, het terras en het balkon.

LEVERTIJD: Ca 3-4 weken, wij hebben de meubelen staan in onze showroom.

Voor informatie over bestellingen of levertijden bel: 0343-513741. > Assortiment Grythyttan

Wiegend terras- en tuinmeubilair

De typerende, rustgevende en bijna meditatief wiegende zit van de Zweedse Grythyttan terras- en tuinstoelen vindt haar oorsprong in de toepassing van een traditioneel materiaal: al sinds 1930 wordt het frame van dit zitmeubilair met de handgedraaid uit massief hoefijzerstaal.

De stapelbare meubelen van Grythyttan maken deel uit van de Zweedse cultuurhistorie en zijn vandaag de dag populairder dan ooit. Het bedrijf Grythyttan werd in 1895 opgericht door ijzersmid Karl Lindqvist.

Hij vervaardigde hoefijzers en bijlen van de beste kwaliteit staal.

In 1930 raakte de 2e generatie Artur Lindqvist geïnspireerd door de funkis-gedachte (contemporary Swedish furniture and forms) die in die tijd in Zweden hoogtij vierde. Hiervan afgeleide producten kenmerkten zich door hoge kwaliteit gecombineerd met schoonheid, stijl en eenvoud, en gemaakt voor dagelijks gebruik.

Uit deze gedachte ontwierp en vervaardigde Arthur een stoel van hoefijzerstaal, genaamd A2. Na het debuut van de stoel kreeg deze snel gezelschap van een complete serie meubelen voor de tuin, het terras en het balkon.

Het geheim van het karakteristieke wiegen zit in het frame van massief hoefijzerstaal.

De vervaardiging is handwerk en vereist gevoel en ervaring.

Het handmatig vervaardigen van elk meubel neemt tijd in beslag en laat zich niet opjagen.

Er worden daarom slechts een vast aantal meubels per jaar gemaakt.

Tuinplanten

>  Vaste (bloem)planten
>  Kruiden
>  Siergrassen
>  Bamboe
>  Varens
>  Waterplanten
>  Rozen
>  Heesters
>  Klimplanten
>  Clematis
>  Coniferen
>  Stambomen
>  Fruit
>  Haagplanten

Ook bij Abbing

>  Tuingereedschap
>  Sneeboer
>  Groentezaden
>  Bloembollen
>  Bloemzaden
>  Buitenpottery
>  Meststoffen
>  Biologische potaarde
>  Biologische tuinaarde
>  Hanging Baskets
>  Workshops
>  Zonnevangers
>  Trugs
>  Glasobjecten